HH - härliga höst!

det positiva höstinlägget kom kort därefter ..

men jag har tänkt, och är det bara jag som älskar raggsockar?
varm choklad! eller, te? - mmm!
tänk alla mysiga koftor som man lindar in sig i & den stora halsduken man virar runt sig .. eller vad sägs om ett varm skönt bad efter att man gått en lång höstpromenad i skogen? ett bad med en massa badkulor, skum & olja.
efter det sätta igång en underbar platta som en coldplay-platta eller en oasis-platta och tända en massa värmeljus.
 
nu blev jag lite mer sugen på höst, bara jag slipper alla blöta äckliga löv under stövlarna.

            None

FFF

inlägget dedikeras till min nyblivna singelvän johanna! hon är SSS, men jag håller på att bli FFF

f - som i ful, välkommen vinterblek hy & mörk utväxt
f - som i fet, jag kan vara den med störst sockerbehov i södra Sverige (näst störst efter elin)
f - som i fattig, pga min mellanålder kan jag inte få något jobb & ingen extraknäck till lilla mig.
min smala budget på 1050:- i månaden räcker inte långt vill jag lova, speciellt inte efter att man köpt dem underbara skorna på Zara då man endast har 200:- kvar

* och inte nog med det kommer den årliga höstdepressionen! 
* alla som är 18 går ut & roar sig medan jag är för feg för att gå ut med falskleg nuförtiden
* plugg
* för mycket kläder att ta på sig .. herregud, strumpor! gud, vad jag är negativ.

se detta som depressions inlägget, nu ska jag försöka stoppa FFF, medan jag kan! 
 


blindterm


natten till söndag åkte jag till akuten, blev inskriven 05.45 att jag kommit in på akuten ..  19.00, (DET ÄR MER ÄN 12 TIMMAR SENARE) på kvällen blir jag inlagd!
då har jag legat på ett x-antal bårer åkt fram och tillbaka blivit klämd på här & där.  jag fick inget smärtstillande eftersom de ville veta hur jag reagerade alla 4 doktorer.
är det rätt att man ska ligga och vänta på en doktor i mer än 5 timmar bara för att fattiga Sverige har råd att anställa EN doktor på hela akuten?  jag menar var blir våra skattepengar av?

när jag väl blev inlagd opererade de inte mig trots det förrän ett dygn senare.
så där låg jag med smärtor i magen och jag fick inte äta något eftersom jag KAAANSKE skulle bli opererad.
nej, fy skäms för svensk sjukvård!


vad vill du bli när du blir stor?

3 juni, 3 juni tar jag studenten .. vad ska jag göra sen? jag har inte den blekaste.
har lite småplaner om att göra lumpen, resa till Australien, jobba eller något, men vad vill jag bli? jag vet inte!

pressen från föräldrarna "vad vill du bli? du måste börja planera var du ska söka in"
men jag vet ju inte! jag är för sjutton inte ens 18 än, jag är ett barn .. man har alltid tyckt att treorna har varit så stora och vuxna. jag känner mig dock inte så stor och vuxen som jag trodde. gymnasiet var egentligen en "vinna-tid" grej för mig.
valde en bred linje och läser inte något praktiskt ämne.

nu på sistone har jag börjat känna mig stressad, då många redan har börjat planera sin framtid.
i april ska man ha sökt in på det universite/högskola man vill in på och jag vet inte ens om jag vill börja plugga igen nästa höst eller om jag ska ta ett sabbatsår .. nej, detta tåls att tänka på.

sockerberoende

jag vet inte hur många gånger jag intalat mig själv om att jag ska sluta äta godis & onyttigheter .. varje gång ligger jag antingen i sängen eller är ute & joggar när jag tänker det .. "imorgon, DÅ ska jag sluta äta onyttigt" eller "efter julafton/nyårsafton/malmöfestivalen/helgen osvosv.."
behöver jag ens berätta hur det slutar? det slutar med att jag står där i affären med mina tjejkompisar några dagar senare och ska kolla film, när man står där i videobutiken och tittar på alla smaskigheter så MÅSTE man köpa något.
men bara något litet som inte behöver räknas som onyttigt. sedan tänker man så några gånger till och till slut är man uppe i sitt vanliga sockerberoende då man måste ha socker dagligen.

jag har ganska lätt att pressa mig själv och är envis då jag väl bestämt mig, gällande plugg & träning i alla fall. men godis? nej, det går inte. det går verkligen inte!
när jag var mindre fick jag 500kr varje år som jag inte åt godis. då åt jag inte på 4 år (endast på nyårsafton) idag hade det aldrig fungerat. jag behöver socker lika mycket som en rökare behöver cigaretter, lika mycket som en koffeinberoende behöver sitt kaffe!

det sägs att sötsuget släpper efter ca 14 dagar utan sötsaker, det sägs detta .. av egen erfarenhet kan jag berätta att så känns det verkligen inte för mig.

ett liv utan ipod

jag förstår mig inte på människor som inte har någon ipod, eller folk som har ipods men inte använder dem.
själv använder jag min jämt, påväg till bussen, på bussen, påväg till skolan, från skolan, när jag är ute & springer, solar, innan jag lägger mig .. ja, ni förstår principen!

men nu förstår ni har min älskling gått sönder, så istället för att höra ljuva oasis låtar tvingas jag lyssna på bussens brummande, jobbiga människor som pratar alldeles för högt i mobiltelefon, byggnadsmaskiner, mitt eget flås & skrikande barn. det är hemskt, hemskt, hemskt!

trodde aldrig att jag skulle känna mig så handikappad utan musik, men det gör jag verkligen.
nej, nu ska jag ut & köpa mig en ny. 

puss out


flickvänsmaterial?

läser boken "the game" och kom in i en väldigt intressant diskussion med en killkompis för ett tag sedan när jag berättade om mitt senaste bokfynd då han förklarade för mig om att tjejer kommer i två olika kategorier : flickvänskategorin & snygga tjejerskategorin

då är det tydligen såhär att de tjejer som killarna oftast är mest intresserade av är deras närmaste singel tjejkompis. eftersom de tycker om att umgås med henne hon har härlig personlighet ... och det bästa att hon är en tjej. dessa tjejer behandlar de oftast annorlunda än de snygga tjejerna. klart en tjej med flickväns potential kan vara snygg, jag menade det inte så.

snygga tjejer vet oftast själva om att de är snygga, och det killarna vill få ut av hela baletten är troligvis att få till det med tjejen. de lägger alltså ingen energi på att skapa en lång relation med henne utan mest bara raggar för kvällen om man säger så.
om en tjej har utseende (eller monsterstora bröst/rumpa) får hon plötsligt all uppmärksamhet till sig utan att egentligen behöva lägga till någon personlighet. hon bara behöver visa sig för att få killar ..

det är så jag tolkade hela berättelsen i alla fall


solfaktor 30, någon?

nu på sistone har jag haft 0 inspiration och för mycket att göra för att skriva blogginlägg, jag tyckte att jag förtjänade lite semester från bloggen också.
men när maja & elin tjatade på mig häromkvällen att de läst samma inlägg allt för många gånger så tänkte jag ta tag i det och skriva ett inlägg:

egentligen .. varför har vi all denna press på oss att vi ska vara bruna, vem som är brunast osv?
man är brun i max 2 veckor sen fjällar den antingen av eller så "tvättas" den av om man inte klarar underhålla den.
dessutom blir man bara rynkig när man blir gammal, själv hade jag 25an i ansiktet (typ 3 ggr  vitare än på kroppen) men vad hjälper det huden skadas ju på kroppen också.
allt har ifs sina för- & nackdelar på sommaren kan man gå utan smink utan att det ser för allt för hemskt ut och man ser så mycket fräschare ut när man är brun, om man sedan bestämmer sig för att ta brun utan sol istället ser man bara orange ut.
 
så vad sjutton ska man göra? snygg & brun som ung och sedan rynkig som gammal eller vit & mindre snygg som ung och lite mindre rynkig som gammal?

RSS 2.0